Pozývame vás na rodinný rozprávkový festival Za 7 horami

|

Máte radi rozprávky, divadlo a prírodu? Potom máme pre vás a vaše deti skvelú správu! 

Už tento mesiac sa v prostredí krásneho Liptova koná rodinný rozprávkový festival Za 7 horami, ktorý spája zábavu, vzdelávanie a čarovný svet príbehov. Siedmy ročník tohto festivalu je rozdelený na dva rozprávkami nabité predĺžené víkendy, počas ktorých si užijete nielen detské predstavenia, ale aj zábavu, pohyb a vzdelávanie hravou formou. 

Kedy a kde?

Festival sa začne v piatok 28. júna v Liptovskom Jáne. Program odštartuje odovzdávaním vysvedčení pre prvý stupeň základnej školy a diplomov pre absolventov materskej školy v tejto obci. V Liptovskom Jáne a Jánskej doline bude festival prebiehať od piatku do nedele 30. júna 2024. 

Festival následne pokračuje v piatok 5. júla v Hrabove pri Ružomberku, v sobotu 6. júla v Jasnej a jeho finále sa uskutoční v nedeľu 7. júla v Liptovskom Hrádku. 

Na svoje si prídu malí aj veľkí

Festival Za 7 horami je určený pre všetky vekové kategórie, ako pre deti, tak aj pre rodičov. Cieľom je prebudiť v deťoch lásku k rozprávkam, divadlu a užiť si krásne a nezabudnuteľné chvíle v prírode. 

Počas festivalu majú organizátori pripravených viac ako 40 predstavení a koncertov a prídu aj známe postavy ako Sníček Hugo, Tárajko a Popletajka, malinyJam, Teáter komika, Campana Batucada a Basawell, tešiť sa môžete aj na rozprávkového Deda Mira. 

Medzi predstaveniami je čas aj na rôzne hry, aktivity, workshopy a, samozrejme, aj občerstvenie v gastrozóne. V predajných stánkoch nájdete množstvo miestnych špecialít a produktov. 

Festival však nebude len o zábave, ale aj o vzdelávaní, ktoré je sprostredkované hravou formou. Deti tak majú možnosť naučiť sa viac o ochrane životného prostredia, zdravom stravovaní, bezpečnosti na cestách a spoznávať hodnotu peňazí.

Záleží nám na finančnej gramotnosti

OVB Allfinanz Slovensko sa stáva partnerom festivalu Za 7 horami po prvýkrát. Sme veľmi radi, že aj my môžeme priložiť ruku k dielu a priblížiť deťom a ich rodičom svet financií, ich význam a naučiť ich, ako s peniazmi narábať.

Podľa prieskumu nezávislej agentúry Focus bola priemerná úroveň finančnej gramotnosti na Slovensku v roku 2022 na úrovni 62,5 %. Tieto čísla jasne dokazujú, že na Slovensku je priestoru na zlepšenie vedomostí v oblasti financií viac než dosť. Naši kolegovia sú pripravení hravou formou za pomoci našej hry Moja Família ukázať aj tým najmenším, že porozumieť peniazom nie je také ťažké, ako sa môže zdať.

Veríme totiž, že pochopenie finančných základov od útleho veku je kľúčové pre ich budúcnosť a schopnosť postarať sa o seba či svoju rodinu. Deti sa naučia, ako správne hospodáriť s peniazmi, prečo je dôležité šetriť a ako robiť rozumné finančné rozhodnutia. V praxi to znamená napríklad schopnosť nemíňať peniaze zbytočne, chrániť vlastný majetok aj vedieť myslieť niekoľko krokov dopredu. V našom stánku si budú môcť zahrať rôzne hry, ktoré im pomôžu tieto dôležité koncepty pochopiť.

Vedeli ste, že finančnej gramotnosti sa OVB Allfinanz Slovensko a. s. venuje už od roku 1995?

Aktivity zastrešuje nezisková organizácia OVB Charity & CSR Slovakia n. o., ktorá zároveň aj vzdeláva a certifikuje lektorov. Niekoľko z lektorov stretnete aj na festivale pri hre Moja Família.

Príďte s celou rodinou stráviť kvalitný čas v prírode, zabaviť sa, vzdelávať sa a objaviť čaro rozprávkového regiónu Liptov. Festival je nekomerčný, zameraný na prezentáciu miestnych umelcov, tradícií a gastronómie. Vstup je bezplatný. Viac info nájdete na tomto odkaze. 

Autor článku: Alexandra Ilinjová